19 september 2019

MAGGLADA SMULPAJEN

SNACKS SÖTSAKER

Grunden till den här magglada smulpajen är kikärtor. Tänk vad mycket gott det går att göra med ett paket kikärtor på tetra? Jag utgick från det HÄR receptet på smulpajen och provade att göra pajen med plommon då jag hade en korg av det som behövde ätas upp.

Himla gott och det går inte att ana smaken av kikärtor. Ett perfekt alternativ till en nyttigare deg som inte tar över showen! Jag valde att göra min paj i en stor form, det går ju prick lika bra att göra dem i fyra mindre former.

 

 
 
RECEPT: 
MAGGLADA SMULPAJEN
 
INGREDIENSER, 4 personer
 
0,5 dl kikärtor på tetra
2 msk jordnötssmör
2 mjuka dadlar
1 dl kokosflingor
2 tsk potatismjöl
Skivade plommon efter tycke
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kikärtorna i en bunke. Tillsätt jordnötssmör och dadlar. Mixa ihop. Ha i kokosflingor, potatismjöl och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg ut plommonen i en form, smula över degen och skjuts in i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills den fått färg. Jag serverade tillsammans med mjölkfri vaniljsås, kokosgrädde är också ett gott alternativ!
 
 
 
Följ mig gärna på instagram mamma_pigg
 
KRAM ♥
 



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress