En sommarkväll i juli gjorde jag ugnsbakad gröt med hallon och rabarber. Den sistnämnda råvaran egenplockad direkt från trädgården. Ett experiment som visade sig vara en riktig vinnare enligt mina smaklökar och lyckoruset infann sig efter första skeden.

 
En av anledningarna till att jag dammat av mammapigg igen. För det är så roligt att prova mig fram i köket, fylla kroppen med nyttiga härligheter och få dela med mig av det här och på Instagram. Kanske till och med inspirera någon annan att göra desamma.
 
 
RECEPT:  UGNSBAKAD GRÖT MED HALLON RABARBER
INGREDIENSER,  2 PORTIONER
 
2 dl havregryn 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljpulver 
2 ägg
1 krm havssalt 
4 msk naturell yoghurt 
2 msk vatten 
50 gram hallon
50 gram rabarber 
1 msk agavesirap
 
Och så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda i en bunke havregryn, bakpulver, vaniljpulver, havssalt, ägg, naturell yoghurt, vatten, hallon och agavesirap. Skala och skär rabarbern i små bitar som rörs ner i bunken. Smörj en form och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. 
 
 
 KRAM ♥
 
 
Liz

Läcker recept och supergott 🙌

Svar: Tack vad roligt att höra 💚
mammapigg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress