Den här sommaren har det blivit mest vegetariskt på tallriken. Hamburgare och korv som nästan är en nationalrätt på sommaren och särskilt när det ska campas har bytts ut mot vegetariska biffar, hallomieburgare och andra köttfria rätter. 
 
 
Knepet är att ha ett gäng biffar i frysen att tina upp och koka flera omgångar av quinoa när vi är iväg med husis och njuter av vackra sommarsverige. Här är senaste vegetariska tillskottet i köket, röda linsbiffar! 
 
 
RÖDA LINSBIFFAR 
 
Ingredienser, ca 10-12 biffar
 
1 gul lök 
1 pressad vitlöksklyfta 
3 dl torra röda linser 
Valfria kryddor som exempelvis basilika, timjan, salt och svartpeppar
1 morot 
1 burk kidneybönor 240 gram 
Olja till stekning 
 
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp vatten och låt linserna koka 10 minuter. Ta fram en skål och blanda i kidneybönor, hackad lök, pressad vitlök, kryddor och riven morot. Slå av vattnet till linserna och blanda sedan i dem i skålen. Mixa till en slät konsistens. Hetta upp en stekpanna och klicka ut smeten. Gör gärna flera små biffar, enklare att vända och håller ihop bättre då. Stek dem gyllenbruna.