Ikväll ska det gräddas pannkakor.I stora lass. Min förstfödde frågar varje morgon vad det är för dag och när det äntligen är torsdag kommer det alltid ett glädjetjut! Pannkakor går verkligen variera i det oändliga och även göra betydligt hälsosammare. Med enkla lösningar som att byta ut vetemjölet mot bovetemjöl och vanlig mjölk mot mandelmjölk så har älskade pannkakan bidragit med tarmglädje! Utan att tumma på traditionen med pannkakor på just torsdagar. Grundreceptet hittade jag HÄR som jag gjort några förändringar i för att få ännu mera tarmvänligt. 

 

 

 

RECEPT: TARMGLADA PANNKAKAN BADAR I SYLTEN
 
INGREDIENSER, TILL 6-8 PANNKAKOR
 
• 75 G (1 1/4 dl) bovetemjöl
• 300 g (3 dl) mandelmjölk
• 2 st ägg
• 1 nypa havssalt
• Kokosmjölk neutral smak till stekningen
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:

1. Vispa ihop hälften av mjölken, allt bovetemjöl och salt. Vispa tills smeten är slät. Blanda i ägg och resterande mängd mjölk. Vispa till en slät smet. Låt den gärna stå i kylen.

2. Grädda i stekpannan.

 

 
 
 

 KRAM ♥


 


 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress