Sötpotatisen. På min topp-10 lista över goda antiinflammatoriska råvaror. Den färgglada knölen smakar fantastiskt gott ugnsrostad och jag älskar den nötiga söta smaken. Här är en matig och hälsosam sallad som jag föll så där pladaskt för. Sänk gärna temperaturen på ugnen om tiden finns, för att ge kroppen den bästa antiinflammatoriska effekten. Men trots högra temperaturer så har du ändå bidragit gott nog till tarmfloran genom denna smarriga sallad. 
 
 
Svarta belugalinser är rika på protein, fibrer och mineraler
 
 

RECEPT: SÖTPOTATISSALLAD MED SVARTA BELUGALINSER

Receptet trillade jag över HÄR och jag har justerat lite för att göra det mera antiinflammatoriskt.

INGREDIENSER
• 3 stora sötpotatisar
• 3 msk olivolja
• 2 dl svarta belugalinser
• 1 påse (70 g) babyspenat
• 1 pkt (200 g) fetaost (om du tål mjölkprodukter)
• Flingsalt alternativt havssalt
• Svartpeppar från kvarn
• Örtsalt 
• 1 avokado
• Turkisk yoghurt (om du tål mjölkprodukter)
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Tvätta och skär sötpotatisen (med skal) i större tärningar. Blanda med olivolja och salt på en plåt med bakplåtspapper och rosta tills den är mjuk och har fått färg (ca. 25-30 minuter om du kör på 225 grader)
3. Koka linserna enligt anvisning. 
4. Lägg bladspenaten på ett fat, strössla över linser, tärnad avokado, rostad sötpotatis, fetaost och smaksätt med salt och svartpeppar.
Jag toppade med en klick turkisk yoghurt med örtsalt. 
 
 

KRAM ♥


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress