11 januari 2019

Nyttig kladdkaka

SÖTSAKER

 
 
Vad sägs om en smarrig kladdkaka till fredagsmyset? Denna gjorde jag i veckan och serverade barnen efter förskolan. De slukade ivrigt sina tallrikar och bad om påfyllning. Jag kunde pusta ut. Nu har jag ett "säkert kort" vad gäller hälsosammare kladdkaka. Den tarmglada kladdkakan som jag döpt den till. För att göra den ännu godare, gör även "chokladsåsen" och ringla generöst över kakan. Receptet finns nedan.
 
 
RECEPT: TARMGLADA KLADDKAKAN
Recept HÄR
 
INGREDIENSER, 1 FORM
 
• 3 ägg
• 10 dadlar
• 2 dl mandelmjöl
• 1 dl kokosflingor
• 5 msk raw kakao
• 0,5 dl kokosolja
• 1 msk honung
• 1 tsk vaniljpulver
• 1 tsk bakpulver
En nypa flingsalt
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
1. Ställ in ugnen på 175 grader
2. Mixa dadlar och kokos
3. Blanda i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt. Mixa.
4. Smält kokosoljan och blanda i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet.
5. Smörj en springform med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll i smeten och grädda i ugnen ca 8 min. Den ska vara kladdig när den lämnar ugnen.
Ställ gärna in formen i kylskåp minst en timma innan den är redo för servering.
Helt okej om du inte orkar vänta, den är god ändå!
 
Jag gick loss med bär, rostade mandelspån och egengjord chokladsås som topping. Den ringlande chokladsåsen gjorde jag genom att smälta kokosolja och blanda i raw kakao.
  
 
Kram ♥
Följ mig gärna på instagram mamma_pigg


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress