När det behöver gå undan eller när orken inte riktigt finns där. Då är det här receptet en "räddare i nöden". Dessutom gör det tarmen glad. Och barnen likaså. Win-Win!
 
Hur maten tillreds är viktigt i det antiinflammatoriska köket. Ugnen är en viktig följeslagare och för tarmflorans bästa så ska maten gärna tillredas på låga temperaturer. När jag väljer att steka maten försöker jag även där att hålla mig till så låga temperaturer som möjligt för att vara extra rädd om näringen i maten. Jag gör så gott jag kan varje dag och jag använder en panna av gjutjärn. Babysteps. Tarmfloran går kanske inte bananas av höga temperaturer på pannan eller i ugnen, men ibland blir det så. När det bor två minimänniskor under samma tak. Som ibland blir sjuka och vill vara i famnen. Som ibland ser läskiga saker på natten som mamma ska jaga iväg. När ögonen ser i kors av trötthet och magar knorrar högt från ingenstans. När det helt enkelt behöver gå undan. För så är livet ibland. Och det är helt okej. För nästa måltid blir förhoppningsvis mera näringsrik och får tarmfloran att dra i gång sin glädjekör igen.  
 
 
 
 
 

RECEPT: SJUNGANDE FISKEN PÅ PASTAN

INGREDIENSER, TILL 4 PORTIONER
 
• Bönpasta 
• Kokosolja neutral
• 1 gul finriven lök
• 1 pressad vitlöksklyfta
• 2 burkar tonfisk 
• 3,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (använder Planti creamy cooking)
• Fryst eller färsk dill
• 1/2 citron
• 1 krm paprikapulver
Havssalt och svartpeppar efter tycke och smak
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet
 
2. Finriv löken. Fräs löken lätt utan att den tar färg med en klick kokosolja i stekpannan. Häll i tonfisken och låt den fräsa någon minut.
 
3. Tillsätt vitlöken, grädden, paprikapulver och pressad citron. Låt alltsammans koka ihop till en sås. Pressa sedan i citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar.
 
4. Häll av pastan precis innan den är färdig och blanda ner pastan direkt i såsen och låt den bli klar där. Toppa med dill och ringla gärna över lite mera pressad citron.
  
 
 KRAM ♥


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress