I dag har jag varit igång och gjort mina häxdrycker igen som sonen Malte brukar säga när mamma drar fram stora kastrullen och river ner märkliga örter. Denna gång gjorde jag den klassiska ingefärsdrycken som jag brukar göra och adderade helt enkelt gurkmeja för att ge kroppen en dundrande boost med antiinflammatoriska råvaror.
 
HÄLSOFÖRDELAR MED GURKMEJA
Denna knallgula rot är en av de starkaste antiinflammatoriska råvarorna som finns och den är en mycket kraftig antioxidant som är 10 gånger (!) starkare än vitaminer. I gurkmejan finns curcumin som är det pigment som ger den gula färgen och det bidrar till många hälsofördelar. Gurmejan ger ett förbättrat immunförsvar (extra viktigt för alla oss med småbarn..), då den hjälper till att minska och reglera mängden proinflammatoriska ämnen som finns i kroppen, de ämnen som normalt ökar inflammation i våra kroppar. Genom en jämvikt mellan dessa ämnen hjälper curcuminet till att förebygga sjukdomar och är en hejare på att bygga upp ett försvagat immunförsvar igen! Det gula ämnet curcurmin är även bra mot ledbesvär, artros, som är en inflammatorisk sjukdom. För att spinna vidare på hälsofördelarna med denna mirakelört, så läs gärna Stig Bengmarks krönika som finns HÄR
 
 
 
 
RECEPT: INGEFÄRSSHOT MED GURKMEJA
 
INGREDIENSER, 1 FLASKA
 
• 300 g. Ingefära
• 50 g. färsk gurkmeja
• 2 Citroner
• 0,5 dl Honung
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
Jag startar med att riva ingefäran grovt på ett rivjärn. Sedan river jag även gurkmejan grovt på rivjärnet. Lägger sedan ner ingefära och gurkmejan i en kastrull och häller på 1 liter vatten. Detta ska sedan värmas under omrörning till 55 °C. Sedan är det bara att ta bort kastrullen från värmen, lägga på ett lock och låta det stå tills den sjunkit till fingervarmt. Sedan rör jag i pressad citron, honung och silar av. Drycken förvaras i kylskåp och håller sig fräsch där i cirka en vecka.
 
 
Följ mig gärna på instagram mamma_pigg
 
Kram ♥


Madeleine

Tack för tips! Denna ska jag absolut testa./Madeleine

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress