När jag öppnade kylskåpet och fick syn på den så gott som fulla burken med tahini som jag använder när jag gör hummus, så fick jag en idé om att göra en knaprig granola med tahini. Sagt och gjort. Det krävdes inga större insatser från min sida och ugnen gjorde det mesta av jobbet. Tacksamt när det fanns små som ville att deras mamma skulle vara "hajen". Favoritleken just nu här hemma. Den leken är också rätt tacksam. Jag sitter på hallgolvet medan två lyckliga pojkar springer förbi mig och ska akta sig för hajen som kan fånga dem och då hamnar de i fingerfästet = fängelset (Maltes egna ord för det ♥). 
 
 
 

RECEPT: GRANOLA MED TAHINI

INGREDIENSER, 1 UGNSPLÅT
 
• 1 dl valnötter
• 1 dl solroskärnor
• 1 dl linfrön
• 2 mosade gröna bananer
• 1 msk tahini
• 2 dl havregryn glutenfria
• 1 tsk kardemumma
• 1 tsk kanel
• 1 tsk ingefära
En nypa havssalt
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
Sätt ugnen på 75 grader
1. Mixa valnötter, solroskärnor och linfrön.
2. Mosa bananerna och blanda i en skål tillsammans med tahini, havregrynen, kardemumma, kanel, ingefära och salt. Rör ner nötmixen. 
3.Sprid ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och sätt in den i ugnen.
4. Grädda i mitten av ugnen ca. 2,5 timma. Tills granolan är torr och knaprig. 
 
» TIPS: Päronpaj på tahinigranola i ett nafs
 
INGREDIENSER, 1-2 små ugnsformar 
 
• 2 msk av Tahinigranola
• 1,5 msk smält kokosolja neutral
• 1 mjukt päron
 
Mosa päronet och mixa tahinigranolan slät i en mixer. Smält kokosoljan i en kastrull. Rör ner den mixade granolan direkt i ugnsformen tillsammans med päron och kokosolja. In i ugnen i ca 20 min. 
 
 
 
 
 
KRAM ♥
 


 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress