Med sällskap av yngsta sonen i köket gjorde vi fröknäcke med röda linser. Wille visade samma iver som sin mamma över detta recept och slängde sig glatt in i bakandet. Ett stort plus för linserna som bidrar med härliga proteiner. De behöver blötläggas minst 8 timmar så de får svälla till rätt storlek. Jag nattade mina i vatten kvällen innan.
 
Här är allt som behövs
 
 
De små fingrarna ville gärna provsmaka allt innan... ♥
 
 
RECEPT: FRÖKNÄCKE MED RÖDA LINSER
 
INGREDIENSER, 1 UGNSPLÅT
Recept HÄR
 
• 3/4 dl torkade röda linser (ger 1 1/2 dl blötlagda)
• 1/2 dl linfrön
• 1 1/2 dl pumpafrön
• 1 1/2 msk fiberhusk
• 1/2 tsk chiliflakes
• 1 1/2 tsk spiskummin
• 1/2 tsk havssalt
• 1 msk rapsolja
• 2 dl kokande vatten
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
1. Skölj linserna och lägg dem i blöt i kallt vatten över natten, eller minst 8 timmar. Skölj linserna igen och låt rinna av väl. Sätt ugnen på 175°C. 
2. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda väl.
3. Kavla ut degen på en plåt mellan 2 bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, eller tills knäcket känns torrt.
4. Låt knäcket svalna på galler. Bryt knäcket i bitar och förvara i lufttät förpackning.
 
» Recept glutenfritt fröknäcke HÄR
 
 
 
Kram ♥
Följ mig gärna på instagram mamma_pigg
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress