Fröknäcke. Tänk er att ni krupit upp i soffan, barnen sover, ljusen är tända och det är äntligen dags för det efterlängtade kvällsmyset. Tillsammans med ett fat knapriga knäckisar och över en kopp te. Det salta mot det spröda. När det är som allra bäst enligt mig (och sambon som är lika glad i fröknäcke). Detta recept hittade jag HÄR och det går i ett nafs att både göra och äta upp…
 
 

RECEPT: GLUTENFRITT FRÖKNÄCKE

INGREDIENSER, 1 SATS

• 1 dl sesamfrö
• 1 dl pumpakärnor
• 1 dl solroskärnor
• 1 dl majsmjöl
• 1/2 dl hela linfrö
• 1/2 tsk salt
• 1/2 dl rapsolja
• 2 dl kokande vatten

OCH SÅ HÄR GÖR DU:

  1. Ställ in ugnen på 150 ° C
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja samt vatten.
  4. Låt svälla ca. 15 min.
  5. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1- 1 1/2 timme.

Tips! För att få det jämnt, lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och rulla kaveln över innan det är dags för gräddningen.

Kram ♥

Följ mig gärna på instagram mamma_pigg


 


 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress