I söndags postade jag bilder på mig när jag avnjöt en bit chokladkaka gjord på svarta bönor. Jag vill lyfta en varningens finger för detta bakverk. För det är verkligen en kriminellt god chokladkaka som Food Pharmacy även döpte den till. Så pass att min äldsta son hittade sin mamma vid frysen ätandes choklad och han med stora ögon såg på mig och utbrast "men mamma, är det lördag igen". Jag kände mig ertappad som ett barn och fumlade med locket för att stänga det och svälja chokladen i munnen. Okej, jag erkänner. Idag slank de sista bitarna ner...
 
 
Tips; Skär kakan i bitar innan den åker in i frysen för att underlätta delningen
 
 
 
 
RECEPT: CHOKLADKAKA MED SVARTA BÖNOR
INGREDIENSER
 
• 250 gram svarta bönor
• 80 gram färska dadlar (ca 7-8 stycken)
• 3 msk kokosolja
• 4 1/2 msk jordnötssmör
• 1/2 dl raw kakao
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:

Börja med att skölja bönorna noggrant och låt rinna av medan du tar itu med dadlarna och kärnar ur dem. Smält sedan kokosoljan och jordnötssmöret tillsammans på låg värme. Sedan är det dags för att mixa bönorna, dadlarna, kokosoljan och jordnötssmöret i mixern. Tillsätt kakao och fortsätt mixandet tills smeten blir len och fin. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper. Sen svisch in i frysen ca 2 timmar och ta fram kakan en stund före serveringen.

Jag provade att även klicka ut chokladsmeten i en isform från ikea och barnen fick "chokladfiskar" till lördagsmyset. En barnslig twist på det hela som uppskattades av de små. Att det var just svarta bönor var helt omöjligt att smaka sig till och ett stort plus för boosten av protein, kostfiber och mineraler i godispåsen.

» Prova också gärna min nyttiga kladdkaka HÄR 

 

 
 
 
KRAM ♥
 


 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress