Jag älskar gröt i alla dess former. Choklad också. Så varför inte prova att kombinera det bästa i ett! Förra helgen provade jag ett nytt recept som jag hittade inne hos Linneas skafferi .
 
Chokladgröt med banan. Uppskattat hos både stora och små. Jag rörde även ner ägg för att göra gröten extra mättande. Ett roligt alternativ till den klassiska havregrynstallriken och ett extra plus för att det gick snabbt, enkelt och smidigt att göra. Viktiga ledord när man har två små trollungar här hemma och tidsbrist emellanåt. Särskilt på morgonen 😂
 
 
 
RECEPT: CHOKLADGRÖT MED BANAN 
INGREDIENSER, 1 PORTION
 
• 1 dl havregryn (gärna glutenfria)
• 2 dl vatten
• 3 tsk raw kakao
• 1/2 banan
• Ev 1 ägg
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:

Blanda havregrynen med vatten och kakao i en kastrull. Låt koka upp på medelvärme under omrörning i cirka 3 minuter. Tag kastrullen från spisen, mosa bananen och rör i den. Alternativt ett ägg också om så önskas. Sen är det bara att gå loss på toppingen och servera med valfri växtbaserad mjölk.

 

 
 

» Prova gärna min ugnsbakade gröt med bärtwist

 

KRAM ♥


 


 

 

 
 
Angelica Wåhlin

Jag är inget stort fan av gröt, men det där lät ju gott!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress