Vad passar bättre än en värmande lättlagad antiinflammatorisk gryta  så här års? Denna gång blev det en bön och mangogryta med röda linser på kvällens meny! Jag tillagade grytan kvällen innan och värmde bara på den precis innan vi skulle äta. Barnen var en smula skeptiska fram tills mixern åkte fram och vips var alla bönor ett minne blott och "mammas köttfärssås" gjorde entré tillsammans med pasta. Sedan åt de med god aptit. Jag och mannen, vi åt grytan precis som den ska vara tillsammans med linssotto och quinoa. 
 
 
Receptet då?
Jag utgick ifrån DETTA med en egen twist och adderade röda linser i jakten på mera protein. Nästa gång kommer jag tärna den frysta mangon i mindre bitar också. 
 
RECEPT: BÖN OCH MANGOGRYTA MED RÖDA LINSER
 
INGREDIENSER, TILL 4 PERSONER
 
• 1 skivad gul lök
• 1 strimlad paprika (blanda gärna röd och gul paprika)
• 1 pressad vitlöksklyfta
• 1 msk olivolja
• 4 dl krossade tomater
• 2 msk tomatpuré
• Salt och peppar
• Strimlad basilika
• 2 förp stora vita bönor
• Frysta mangotärningar ca 125 gram 
• 1 pkt fetaost 150 gram 
• 2 dl röda linser
• 1,5 dl vatten 

Garneras med basilika

OCH SÅ HÄR GÖR DU:

1. Fräs lök, paprika och vitlök i olja tills löken är genomskinlig

2. Blanda ner tomatkross, tomatpuré, röda linser, vatten, salt, peppar och basilika. Låt puttra i ett par minuter.

3.Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda ner dem i grytan tillsammans med mangon. Värm och smula över fetaosten.

 
 
 
 
LINSOTTO. Risotto på ärtor, linser och matgryn med 100 procent naturliga råvaror. En förpackning fick följa med hem och det var med spänning som jag tillagade det på cirka 10 minuter som utlovat. Serverades sedan tillsammans med grytan. Smaken då? Med tanke på linsottons "murriga" färg som inte gjorde den rättvisa, så tyckte både jag och mannen om smaken. Den veganska buljongens förtjänst. 
 
 
 
 
Kram ♥
 
Följ mig gärna på Instagram mamma_pigg
 


 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress