Detta stod på menyn en kväll. Antiinflammatorisk kycklinggryta. Alla åt stora tuggor, till och med stora sonen som är inne i en kräsen period. Lättlagad insats från min sida, dock ska grytan helst puttra minst en timma innan det är dags för att samla familjen runt bordet för att äta tillsammans. Serverades med avokado, mandel och tomater till tarmflorans stora glädje. Grundreceptet hittade jag HÄR som jag gjort om efter mitt eget tycke och även gjort mera barnanpassat.
 
RECEPT: ANTIINFLAMMATORISK KYCKLINGRYTA
 
INGREDIENSER, TILL 6 PORTIONER
 
• 1 gul lök
• 1 vitlöksklyfta
• 50 g. färsk ingefära
• 700 g. kycklingfile
• 2 dl vatten
• 500 ml kokosmjölk
• Kokosolja till stekning
• 1 tsk svartpeppar
• 1/2 msk gurkmejapulver
• 1 tsk örtsalt
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
  1. Skala och riv löken. Stek den i rikligt med kokosolja i en gjutjärnsgryta. Låt den få en fin gyllenbrun färg.
  2. När du väntar på löken skalar du vitlöken och ingefäran som hackas i mindre bitar.
  3. Bryn kycklingen i en stekpanna bredvid. Lägg sedan i grytan.
  4. Tillsätt vitlök, ingefära, vatten, svartpeppar, gurkmejan och låt puttra på svag värme under lock 1-2 h. rör om då och då så löken inte bränner fast eller så att vattnet inte kokar bort. Slå i så fall på lite mera vatten.
  5. Tillsätt sedan örtsalt och kokosmjölken, och smaka av så det är tillräckligt mycket salt. Låt sjuda försiktigt en stund till så kokosmjölken är ordentligt varm och får ta åt sig av de goda smakerna (cirka 15 min.)

Serveras gärna med sallad och quinoa Tricolore (barnen fick basmatiris).

 
 
Kram ♥
 
Följ mig gärna på Instagram mamma_pigg
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress