Ugnsbakad gröt. Det kan vara något av det godaste som finns i frukostväg. Det roliga är att den går att variera tills fantasin sätter stopp! Denna gång blev det en ugnsbakad chokladgröt. Jag gjorde faktiskt gröten kvällen innan och värmde upp den lite snabbt i ugnen precis innan servering. Ett litet knep för oss som har morgonpigga barn som vaknar tidigt även helger och gärna vill ha frukost direkt de slår upp sina blå. 
 
 
 

RECEPT: UGNSBAKAD CHOKLADGRÖT

INGREDIENSER, CIRKA 6 PORTIONER
 
• 1 dl frysta bär (jag hade hallon/blåbär)
• 4 ägg
• 4 dl havregryn glutenfria
• 4 dl mandelmjölk
• 2 tsk bakpulver
• 8 tsk raw kakao
• 2 mosade bananer
• Kokosolja neutral för att smörja formen med 
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj en ugnsäker form med kokosolja och lägg sedan bären i botten av formen. 
3. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll smeten över bären. 
4. Låt sedan gröten bakas i ugnen cirka 30 minuter 
 
 
 
 
 
KRAM ♥
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress