Idag vill jag kika in här och dela mitt senaste recept på ugnsbakad gröt. Det är absolut det godaste jag vet i frukostväg och det så roligt att exprimentera fram nya smaker! För er som inte provat att äta denna form av gröt kan jag berätta att den smakar varm nygräddad "sockerkaka". Syndigt gott utan att ge vika för sockriga ingredienser eller annat mindre tarmflora-vänligt material!
 
 
Gröten dekorerades med barnens egenplockade blåbär
 
Dagens experiment i köket resulterade i en vegansk version av ugnsbakad gröt! För att hålla ihop gröten utan ägg provade jag att addera att veganskt ägg i stället (1 msk chiagrön blandades med 3 msk vatten och fick svälla till sig i 15 minuter). Smaken och konsistensen blev efter gräddning nästan på pricken som den vanliga ugnsbakade gröten med ägg. Med andra ord ett lyckat experiment!
 
 
 
RECEPT: UGNSBAKAD VEGANSK GRÖT
 
INGREDIENSER, 1 PORTION
 
1 dl havregryn
1 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver
1 msk naturell yoghurt
1 dl blåbär
1 chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
 
OCH SÅ HÄR GÖR DU:
 
1. Gör chiaägget och låt det svälla 15 minuter. Under tiden blandar du i en bunke havregryn, kanel, bakpulver, naturell yoghurt och blåbär. Rör sedan ner chiaägget. Smörj en bakform och häll sedan i smeten. Grädda ca 15 minuter på 225 grader.
 
 
 
» Fler recept på ugnsbakad gröt
 
» Ugnsbakad gröt med hallon och rabarber HÄR
 
» Ugnsbakad chokladgröt HÄR
 
» Ugnsbakad gröt med bärtwist HÄR
 
KRAM ♥


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress