19 augusti 2019

KIKÄRTSSALLAD

LUNCH MIDDAG

I fredags festade vi loss på det här salladen när barnen sussade gott i sina sängar. En lättlagad rätt som inte krävde någon större insats från min sida mer än att hacka lite grönsaker och dekorera den på fin-fest-fatet. Vi åt båda med god aptit, pratade ikapp om livet och konstaterade som alltid att vi borde göra det här oftare. Mera tid tillsammans. Att något som borde vara det mest självklara i livet kan vara bland det svåraste att få till?

 
För att återgå till salladen. Innehållet. (Och det krävs inget fin-fest-fat). Börja med att plocka fram en plåt. Hacka sötpotatis som du kryddar med det du gillar, lägg sedan på broccoli och paprika. Häll på olja och skjuts in i ugnen! Krydda kikärtorna i en ugnsform och låt dem ta sällis med föregående plåt i cirka 10 minuter. Under tiden delade jag på körsbärstomaterna och rörde ihop dressingen (naturell yoghurt med agavesirap). Sen är det bara att blanda ihop allt. Toppa med dressingen, salladsblad, torkade tranbär och passionsfrukt.
 
 
 
» Fler middagsrecept
 
» Rainbowpanna HÄR
 
 
 
KRAM ♥

 Följ mig gärna på instagram mamma_pigg

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress