21 augusti 2019

SÖTPOTATISGRYTA

LUNCH MIDDAG

Här kommer receptet på grytan som jag gjorde till förra veckans foodprep. Garam masala. Min absoluta favoritkrydda just nu och den lyfte hela grytan med sin indiska kryddblandning. Så fasligt gott. Faktiskt så mumsigt gott att jag gjorde ett storkok igen i söndags till veckans foodprep!
 
 
 
 
 
RECEPT:  SÖTPOTATISGRYTA
INGREDIENSER,  4-5 PORTIONER
 
•  1 gul lök
•  3 vitlökar, pressade
•  2 sötpotatisar
•  2 morötter
•  380 gram krossade tomater med vitlök
•  Växtbaserad grädde 2,5-3 dl
  1 paket blandade blandade bönor
Vatten ca 3-4 dl (så grönsakerna täcks och får puttra)
Krydda efter tycke och smak:
  Gurkmeja
  Spiskummin
  Chiliflingor
  Garam masala
•  Havssalt
 
 Och så här gör du:
Hacka löken och stek den i olja tillsammans med pressad vitlök. Skala och skär morötterna och lägg ner i grytan. Häll över krossade tomater, grädden, vatten och krydda efter tycke och smak. Låt det puttra ca 10 minuter, häll sedan på bönmixen och låt allt sedan puttra tills allt blivit mjukt. Serveras gärna tillsammans med mathavre eller quinoa och en god sallad.
 
 
» Fler middagsrecept
 
» Rainbowpanna HÄR 
» Lättlagad tonfiskpasta HÄR
» Sötpotatissoppa med röda linser HÄR
 
KRAM ♥ 
 
 
 
 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress